Ir al contenido principal

Activitat: Pollock!

Paisatges sonors


1. Explicació de l'Activitat 

- Activitat breu però interessant
- Veure alguns videos i quadres del pintor Jackson Pollock. Preguntar als alumnes que en pensen, que els transmet el quadre. 
- Volem generar un espai de debat i intercanvi entre els alumnes sobre quin creuen que és el missatge del quadre. 
- Després farem grups i demanarem que posin música a un quadre de Pollock. Primer identificaràn el missatge i després posaràn música al quadre amb els recursos que tinguem a l'aula. (Instruments orf, vent, percussió etc.)
- Al final cada grip haurà de ensenyar el quadre i tocar la música que han creat. Un cop acabat preguntaran als companys quin creuen que ha sigut el missatge o que han sentit amb la música. 

 

Resultado de imagen de pollock


2. Continguts/conceptes que es treballen


- Relació art i so
- Jackson Pollock
- Emocions i missatge en l'art. Què ens transmet



3. Comentari

Activitat molt interessant que ens serveix per parlar de Jackson Pollock i corrents pictòriques més abstractes o impressionistes. L'activitat afavoreix a establir intercanvi de opinions i diàleg entre els alumnes. Genera espais de treball cooperatiu i els obliga a fer una reflexió sobre el missatge o que els transmet. L'activitat també pot donar peu a tractar les emocions, moltes vegades oblidades a l'aula. És multidisciplinària i té un espai per a la creació musical lliure, basada en el missatge i en la seva percepció sobre el quadre. Penso que és una activitat que els interpel·la directament i pot tenir resultats significatius per ells. El punt negatiu pot ser la falta de recursos a l'aula. 

Comentarios