Ir al contenido principal

Activitat: Musicar Haikus

Musicar Haikus


1. Explicació de l'Activitat 

- Activitat explicada dins de la sessió de música i creació de la Júlia Getino on ens va ensenyar un vídeo on en Josep Maria Guix musicava diferents sons, per exemple l'aigua, i com ho escrivia a partitura. 
https://www.youtube.com/watch?v=p7svpbdOYLU

- Seleccionem un conjunt de Haikus i fem grups de tres o quatre persones. En primer lloc demanarem que llegeixin el Haiku i pensin sobre que significa, quin és el seu missatge o que s'imaginen al llegir-lo. 

- Posteriorment demanem als alumnes que aquestes idees les relacionin amb sons i instruments per tal de musicar el Haiku. Amb els recursos que tenim a l'aula de música (instruments orff, de vent, percutius etc.) seleccionar els que creiem que més s'adeqüen. (És una activitat molt similar a la de musicar el text, també present en aquest blog)

- Un cop pensada la música, un membre del grup llegira el haiku mentre els altres toquen els instruments i fan de coixi sonor. Es pot iniciar una reflexió i debat a classe sobre la relació entre els instrumens/sons i el missatge del haiku o les frases. 


Resultado de imagen de haiku



2. Continguts/conceptes que es treballen

- Conèixer diferents Haikus
- Comprensió lectora
- Musicar text 
- Relació text i so


3. Comentari

De la mateixa manera que l'activitat de "Música i Text" penso que és una molt bona activitat per treballar en grup, crea debat i intercanvi d'idees i opinions, en primer lloc, sobre que ens vol dir el text (el seu missatge) i en segon lloc sobre com musiquem aquest text, resultant en un espai de composició col·lectiva. Aquesta incideix en desenvolupar el treball emocional, la comprensió lectora, l'abstracció de conceptes, el treball cooperatiu a la vegada que donar al text una intenció musical que ens fa endinsar-nos molt més en ell i establir una relació molt més significativa amb el poema, fragment etc. Ens ajuda també a introduïr-nos en el món dels Haikus que resulta molt interessant. 

El punt negatiu seria que necessita una gran quantitat de recursos (instruments) per que l'activitat es pugui desenvolupar de forma rica. En cas que no tinguessim tants recursos podriem fer l'activitat per torns en grups. 

Comentarios