Ir al contenido principal

Activitat: La pantalla

La Pantalla


1. Explicació de l'Activitat 

- Hem d'imaginar que la classe és una sala de cine on hi ha una pantalla gegant
- El professor plantejarà un tòpic, per exemple "Que és la música per tu?" 
- Cada alumne de forma individual ha d'anar sortint a la pisarra/pantalla i representar amb el cos que és la música per ell. Els alumnes poden interactuar entre sí pero no poden parlar. 
- La mateixa activitat és pot fer en grups més petits i els "espectadors" han de debatre sobre quin creuen que és el significat de cada representació. Per exemple "Posar la pell de gallina" relacionar-ho amb el component emocional que té la música. 

sala de cine con pantalla en blanco y asiento rojo - Descargar Vectores  Gratis, Illustrator Graficos, Plantillas Diseño



2. Continguts/conceptes que es treballen

- Relació entre música i emocions
- La música i els impactes en nosaltres mateixos


3. Comentari

Activitat molt interessant que fa protagonista a l'alumne i el relaciona amb la seva definició de què és música per ell i quines son les emocions que li generen. Penso que és important generar espais on els alumnes puguin expressar les seves emocions. La música és emoció i com a tal, l'aula de música és pot convertir en un espai per parlar d'elles, tenint d'excusa el rere fons de "quins impactes emocionals ens transmet la música". El punt "negatiu" pot ser que hi hagi alumnes més introvertits que no vulguin sortir a la pantalla i puguin sentir-se forçats a sortir o quedar exclosos. En aquest cas donariem l'opció de sortir a la pantalla en parelles o grups de tres o inclús un grup més gran per tal de trencar amb la por de sortir un per un. 

Comentarios